Varză murată cu bacon și cârnați

Vă propunem astăzi una dintre mâncărurile noastre tradiționale, care se consumă preponderent iarna.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o varză murată mică, bine scursă
  • o ceapă tocată mărunt
  • 2 cârnați tăiați bucăți
  • 3-4 linguri de ulei presat la rece
  • 4 felii de bacon tocate cubulețe
  • sare și piper, după gust.

Gustați varza și, dacă este prea sărată, lăsați-o în apă rece pentru câteva ore, schimbând apa din când în când, după care o lăsați la scurs.

Varza se toacă mărunt și se scurge de excesul de apă care ar mai fi putut rămâne.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pune uleiul, ceapa și un strop de sare și se călește până când ceapa se înmoaie puțin.

Se adaugă baconul și se călește încă 3-4 minute, după care se adaugă varza.

Se amestecă și se acoperă vasul cu un capac, focul fiind dat la mic.

Se călește varza pentru câteva minute, până când se înmoaie puțin, adăugându-se un strop de apă caldă, dacă este nevoie, ca varza să nu se lipească.

Cârnații se prăjesc într-o tigaie separată, unsă cu un strop de ulei.

Când varza este gata, se asezonează cu sare și piper după gust. Se amestecă și se trage tigaia de pe foc.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie