Rugăciunile Sfântului Ioan de Kronstadt sunt vindecătoare

Preotul Vasile Sustin povesteşte cum, atunci când era încă tânăr, tatăl lui s-a îmbolnăvit grav de cancer la laringe. Profesorul Simanofschi a afirmat că bolnavul mai avea de trăit doar zece zile. Cu toate aceastea, Sfântul Ioan de Kronstadt l-a vindecat.

Multe dintre vindecările minunate ale Sfântului Ioan de Kronstandt (1829-1903), ale acestui sfânt contemporan din nordul Rusiei, atât de iubit de popor, s-au făcut cu Sfânta Împărtăşanie. Puterea lui vindecătoare se manifesta în special în timpul împărtăşirii cu nemuritoarele Taine. Cu profunda credinţă pe care o mărturiseau, bolnavii se împărtăşeau cu adevărat „întru vindecarea sufletului şi a trupului”.

Preotul Vasile Sustin povesteşte cum, atunci când era încă tânăr, tatăl lui s-a îmbolnăvit grav de cancer la laringe. Profesorul Simanofschi a afirmat că bolnavul mai avea de trăit doar zece zile. Însuşi sfântul povesteşte şi următoarele întâmplări asemănătoare:

„Un bolnav suferea de un grav ulcer al stomacului. A suferit timp de nouă zile, fără cea mai mică alinare din partea doctorilor. M-am rugat fierbinte pentru el, zicând: «Doamne, este viaţa noastră! Cât de uşor pot eu să mă gândesc la vindecare, tot aşa de uşor Tu poţi să o dăruieşti. Vindecă deci pe robul Tău Vasile de groaznica lui boală». Apoi l-am împărtăşit, dar şi acela a primit Sfânta Împărtăşanie cu credinţă. În după-amiaza aceleiaşi zile s-a făcut bine şi seara s-a ridicat din pat. Împăratul a toate l-a miluit şi îi dăruise sănătate... Sunt uimit de puterea dătătoare de viaţă a nemuritoarelor Taine!”.

Să chemaţi acasă pe preot cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Să credeţi, aşa cum a crezut Iair, că vi se vor împlini dorinţele voastre. În slujirea mea preoţească, am multe exemple de bolnavi care repede s-au făcut bine prin credinţa profundă, pocăinţă şi Sfânta Euharistie.

(Minuni și descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumenița, p. 116)

Ultimele din categorie