„Parcă este alt sân! Sunteți sănătoasă!” – despre ajutorul Maicii Domnului

Pe 22 octombrie, soția a mers din nou la control, iar eu, la ora stabilită pentru examinarea medicală, la biserica „Sfântul Nicolae” unde se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Noi, robii lui Dumnezeu, Cristian şi Monica, mărturisim spre cinstirea Maicii Domnului Pantanassa și a Maicii Domnului Prodromița faptul că cele relatate mai jos sunt întocmai cu realitatea.

Dorim să vă împărtăşim cu bucurie minunea pe care Maica Domnului Pantanassa și Maicii Domnului Prodromița, precum și mai mulți sfinți la care ne-am rugat, au făcut-o asupra casei noastre, prin ştergerea definitivă a unui diagnostic de cancer la sân.

Dar înainte de a vă relata această vindecare aș dori să aștern câteva binefaceri revărsate familiei mele de către Maica Domnului. Avem o fetiță venită pe lume după rugăciuni făcute la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni din localitatea Letca Nouă.

Prin mila lui Dumnezeu și a Maicii Domnului ea a fost operată la vârsta de patru luni de varus equin bilateral (o deformație a piciorușelor), iar picioarele arată în prezent, spun medicii, mai bine decât ale unui copil sănătos.

După câțiva ani, Dumnezeu ne-a încercat din nou. Pe o radiografie făcută fetiței a apărut, la nivelul pelvisului, o formațiune nedefinită pe care medicii de la spitalul Marie Curie au hotărât să o opereze. Am stat internați în spital câteva zile, doctorul amânând intervenția, lăsând-o de pe o zi pe alta. Atunci am hotărât, inexplicabil, să ieșim din spital pe răspunderea noastră. La sfatul unei prietene am hotărât „să o luăm prin biserici”. Ne-am rugat la Mănăstirea Dervent, la Mănăstirea Ghighiu, Mănăstirea Nămăești, Schitul Negru Vodă – Cetățeni, la peșterea Sfântului Andrei. Am mers la Iași și ne-am rugat Maicii noastre Parascheva, precum și la Curtea de Argeș, la Sfânta Muceniță Filofteia. De asemenea, am luat binecuvantare de la părintele Arsenie Papacioc la Mănăstirea Sfânta Maria din localitatea Techirghiol, precum și de la părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă.

După îndelungi drumuri și rugăciuni Maica Domnului ne-a răsplătit. Soția a avut la un moment dat sentimentul că fetița este vindecată și am mers la o clinică privată pentru a face din nou o radiografie. Și, stupoare... pe radiografie nu mai apărea nimic. Maica Domnului ne-a miluit încă o dată.

În anul 2016 a venit o altă încercare. Soția a fost diagnosticată, în urma unui control ginecologic, cu cancer de endometru fiind examinată atât la clinici din România și, pentru o a doua opinie, la o clinică din Turcia. Toți doctorii ne indicau ca și rezolvare a problemei medicale o operație de histerectomie totală. Eram într-o derută totală, având în vedere că nu a avut niciun simptom care să indice o astfel de boală. Nu știam cum să procedăm în condițiile date. Am hotărât să merg pe Sfântul Munte Athos și m-am rugat la icoanele făcătoare de minuni din mănăstirile athonite. Am vorbit, de asemenea, și cu părintele Iulian de la schitul românesc Prodromu care ne a indicat operația.

După lungi căutări am găsit în Romania un medic, cu practică în Germania, care, după examinarea soției, i-a recomandat o histerectomie parțială. Intervenția a fost un succes și a avut loc la o clinică privată din București. Și am ajuns cu povestirea în luna iunie a acestui an, urmând a vă spune și motivul pentru care am hotărât să vă scriu.

Pe 20 iulie, soția a mers la controlul anual, medicul dorind la sfârșitul examinării să-i facă și o ecografie a sânului. Diagnosticul a fost: „... la 2 cm în profunzimea sânului drept, o arie mastopatică cu discretă vascularizație”, adică posibil cancer la sân. Nu mă gândeam decât la ce va urma: intervenție sau intervenții chirugicale, chimioterapie, radioterapie, spitale, doctori, chin, suferință... Urma să revină la control peste trei luni.

Mi-am adus aminte de o mărturie de pe site-ul Doxologia a unui creștin în care Maica Domnului Pantanassa a vindecat o femeie diagnosticată cu cancer la sân.

Am urmat întocmai pașii descriși de mărturisitor pentru vindecarea soției sale: post de patruzeci de zile (urmat de spovedanie și împărtășire), rugăciuni intense către Maica Domnului Pantanassa și Maica Domnului Prodromița, către Sfântul Luca – arhiepiscopul Crimeei, Sfântul Nectarie de la Eghina, Sfântul Ierarh Nifon – patriarhul Constantinopolului și mitropolit al Țării Românești, Sfânta Ana – Mama Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Nicolae – arhiepiscop de Mira Lichiei. Am mers, de asemenea, la Mănăstirea Nămăești și la Schitul Negru Vodă - Cetățeni, la Curtea de Argeș la Sfânta Muceniță Filofteia, precum și la Iași unde ne-am rugat Maicii noastre Parascheva. Ne-am rugat și la moaștele Sfântului Ierarh Nifon aflate la biserica Mihai Vodă din București.

Am rugat în săptămâna dinaintea controlului medical pe părinții de la schitul Prodromu și pe părintele G. de la Mănăstirea Țițești să aducă rugăciuni Maicii Domnului pentru vindecarea soției mele.

Pe 22 octombrie, soția a mers din nou la control, iar eu, la ora stabilită pentru examinarea medicală, la biserica „Sfântul Nicolae” unde se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte.

După investigație medicul a mărturisit „...parcă este alt sân! sunteți sănătoasă!”.

Mulțumiri Maicii Domnului și tuturor sfinților care au mijlocit această minunată vindecare!

Întru Slava lui Hristos, nevrednicii robii Săi,

Cristi şi Monica

Bucureşti, 22 octombrie 2018

Ultimele din categorie