„Sfânta Xenia m-a ajutat să nasc o fetiţă, deși sunt foarte bolnavă”

Pe atunci, aşteptam un copil, dar medicii mi-au interzis categoric naşterea, pentru că ar fi fost periculos, căci nu mi-aş mai fi putut mişca deloc picioarele. Dar am hotărât cu fermitate să nasc şi am promis că, dacă voi naşte o fetiţă, o voi boteza cu numele de Xenia.

Natalia E.
Sankt-Petersburg
5 decembrie 1998

Vă scriu pentru a vă relata despre ajutorul miraculos dat mie de către Sfânta Fericită Xenia. Sper că Fericita Xenia mă va ierta că fac aceasta cu oarecare întârziere.

Am 31 de ani, dintre care 8 i-am petrecut fiind mai mult bolnavă. M-am îmbolnăvit imediat după căsătoria civilă. Diagnosticul – scleroză în plăci. Nu-mi puteam folosi picioarele şi nu puteam merge nicăieri fără un ajutor susţinut. Sunt inclusă în a II-a categorie de invaliditate. Acum doi ani şi jumătate, m-am cununat religios cu soţul meu (am început să merg la biserică abia după ce m-am îmbolnăvit). După două săptămâni de la cununie, mi-a apărut în somn Fericita Xenia, sub înfăţişarea unei femei simple. Fericita Xenia m-a uns cu ulei. Abia atunci mi-am amintit că aveam în casă ulei din candela de la mormântul Fericitei Xenia. Am început să mă ung în mod regulat cu acest ulei. Pe atunci aşteptam un copil, dar medicii mi-au interzis categoric naşterea, pentru că ar fi fost periculos, căci nu mi-aş mai fi putut mişca deloc picioarele. Dar am hotărât cu fermitate să nasc şi am promis că, dacă voi naşte o fetiţă, o voi boteza cu numele de Xenia.

În institutul în care am fost consultată, medicii nu şi-au asumat nici o responsabilitate, pentru că niciodată nu se confruntaseră cu o asemenea situaţie, niciodată vreo femeie care a suferit de boala mea nu a născut natural.

Cu aproximativ o lună înaintea naşterii, am simţit că bebelușul era aşezat de-a curmezişul (în această situaţie ar fi fost necesară, în mod obligatoriu, cezariana). Dar după ce am citit acatistul Fericitei Xenia, copilul s-a întors în poziţia normală. Aceasta s-a întâmplat de mai multe ori până la naştere.

În ianuarie 1997 mi s-a născut o fetită, pe care am numit-o Xenia și o alintăm Xenicika. Naşterea a decurs în condiţii bune. În curând va împlini un an şi zece luni. Când avea două luni, am botezat-o şi o împărtăşim în mod regulat. Situaţia sănătăţii mele, practic, nu s-a schimbat.

Minunat este Dumnezeu întru Sfinţii Săi, a Lui este slava, în veci! Amin!

(Sfânta Xenia cea smerită şi nebună pentru Hristos, Editura Egumeniţa, pp. 231-232)

Ultimele din categorie