Momentul în care Domnul îi încredințează Sfintei Maria Magdalena marea ei apostolie

„Aleargă Marie, adună‐i pe ucenicii Mei, fiindcă te voi folosi pe tine ca pe o trâmbiță răsunătoare. Strigă pace în urechile înspăimântate ale prietenilor Mei ascunși și scoală‐i pe toți ca dintr‐un somn, ca să Mă întâlnească și să aprindă torțele. Spune‐le lor, Mirele a înviat din mormânt și nimic nu a mai lăsat în el. Alungați apostoli moartea, fiindcă a înviat Cel ce dă celor căzuți ridicare.”

Sfântul Roman prezintă momentul în care Domnul îi încredințează Magdalenei marea ei apostolie: „Aleargă Marie, adună‐i pe ucenicii Mei, fiindcă te voi folosi pe tine ca pe o trâmbiță răsunătoare. Strigă pace în urechile înspăimântate ale prietenilor Mei ascunși și scoală‐i pe toți ca dintr‐un somn, ca să Mă întâlnească și să aprindă torțele. Spune‐le lor, Mirele a înviat din mormânt și nimic nu a mai lăsat în el. Alungați apostoli moartea, fiindcă a înviat Cel ce dă celor căzuți ridicare.”

(Ieromonahul Theologos Simonopetritul, Sfânta Maria Magdalena - Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras, Editura Doxologia, 2015, p. 82)

 

Citește alte articole despre: Sfânta Maria Magdalena, Magdalena, mironosița, apostol, Inviere

De la același autor

Ultimele din categorie