Sfântul Apostol Matia – drumul spre sfințenie

Făcând parte mai întâi dintre cei 70 de apostoli, iar apoi dintre cei 12 Sfinți Apostoli, Sfântul Matia L-a propovăduit pe Hristos și a murit ucis cu pietre, pentru numele Lui.

Născut în Betleem și educat la Ierusalim, Sfântul Matia a devenit ucenic al Domnului după ce Acesta a primit Sfântul Botez. Făcând parte mai întâi dintre cei 70 de apostoli mai mici, a fost numit apoi între cei 12 Sfinți Apostoli, în locul lui Iuda. Iar după Pogorârea Sfântului Duh, primind sorții în care parte să meargă pentru propovăduire, Sfântul Matia a mers în Iudeea, Etiopia și Macedonia, pătimind aspru pentru cuvântul Domnului.

Târât, bătut, spânzurat și schinghiuit, le-a răbdat pe toate cu bucurie și mulțumire, căci iubirea de Dumnezeu le întrecea pe toate. Și dându-i-se să bea o otravă care orbea, Sfântul Matia nu doar că a rămas nevătămat, ci a și tămăduit 250 de oameni, punându-și mâinile peste ei.

Și umblând trei zile nevăzut în mijlocul necredincioșilor, Sfântul Matia s-a arătat apoi de bunăvoie și a fost imediat întemnițat, dar Domnul l-a eliberat în chip minunat, pe cei necredincioși și care căutau să îl ucidă înghițindu-i pământul. Acuzat de hulă de către iudei, Sfântul Matia a murit ucis cu pietre și fiindu-i tăiat capul cu securea.

Ultimele din categorie