Sfântul Moise Etiopianul – drumul spre sfințenie

Ajuns călugăr după ce a fost șeful unor tâlhari, Sfântul Moise a fost chinut șase ani de diavolul desfrânării, dar l-a biruit, fiind omorât de necredincioșii care au atacat mănăstirea.

De neam din Etiopia, după cum îi spune numele, Sfântul Moise a fost slujitorul unui politician, dar din cauza incorectitudinii sale, a fost alungat și a devenit conducătorul unor tâlhari. Mustrat de conștiință, s-a retras după o vreme și a plecat într-o mănăstire, luptându-se mult timp cu diavolul desfrânării.

După șase ani în care a rezistat cu greu să nu se lepede de monahism, Domnul a luat de la el lupta și s-a curățat de toate gândurile curviei.

Hirotonit preot la bătrânețe, și-a prevăzut sfârșitul, spunându-le călugărilor să fugă, deoarece mănăstirea va fi atacată de necredincioși. Dar el, împreună cu șase frați care nu au vrut să îl lase singur, au rămas pentru a lua plata pentru păcatele săvârșite în viața aceasta și au fost omorâți. Sfântul Moise avea 75 de ani când a trecut la cele veșnice, după o viață în care și-a plâns păcatele tinereții.

Ultimele din categorie