„Vlădica Gurie era cald, blajin, empatic și omenos” – PS Părinte Macarie

Mesajul de condoleanțe al Preasfințitului Macarie, Episcop al românilor ortodocși din Europa de Nord, la trecerea la cele veșnice a Părintelui Episcop Gurie Georgiu, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Am aflat cu nespusă durere de trecerea la Domnul, după o scurtă dar intensă suferință, a bunului frate și împreună-slujitor, Preasfințitul Gurie al Devei și Hunedoarei. De Părintele Episcop Gurie mă lega pe lângă aceeași misiune pastorală, o dragoste nestinsă pentru ținuturile noastre de baștină. Iubea satul său natal, Huta, așa cum și eu iubesc Spermezeul.

Am slujit împreună de atâtea ori în Episcopia Devei și Hunedoarei, la hramul din satul meu năsăudean Spermezeu de la poalele Munților Țibleș, dar și la hramul din satul său Huta, de pe Dealurile Dejului. Vlădica Gurie era cald, blajin, empatic, omenos.

Împreună cu toți slujitorii altarului, cu fiii și fiicele duhovnicești de pretutindeni să înălțăm acum rugăciuni spre pomenirea Preasfințitului Gurie, precum și pentru întărirea și tămăduirea tuturor celor suferinzi în aceste grele împrejurări! Dumnezeu să îl odihnească cu drepții pe Preasfinția Sa iar pe noi toți să ne miluiască ca un Bun și de oameni iubitor!

✝ Părintele Episcop Macarie al Episcopiei Europei de Nord

De la același autor

Ultimele din categorie