Alungați tusea cu sirop de potbal
Folosite în unele zone ale țării pentru împachetarea sarmalelor, potbalul are proprietăți emoliente, tonice, antispastice, antiinflamatorii și secretolitice.
Pentru prepararea siropului aveți nevoie de frunze tinere, proaspăt recoltate, un borcan din sticlă și zahăr.
Frunzele de potbal se așază în borcan în straturi, atrernând cu zahărul, având grijă ca ultimul strat să fie cel de zahăr. Când borcanul este plin, închideți-l ermetic și lăsați-l la macerat într-un loc întunecos și răcoros, sau, dacă aveți posibilitatea, îngropați borcanul în pământ timp de 21 de zile.
Caând timpul de macerare s-a scurs, strecurați siropul și păsatrați-l în recipiente din sticlă, închise ermetic, într-un loc răcoros și întunecat.
Se administrează câte 1-2 lingurițe de sirop de 2 ori pe zi, dimineața și seara, în caz de:
- tuse
- laringită
- astm bronșic
- tuberculoză pulmonară
- silicoză
- boli hepatice
- afecțiuni biliare
- dispepsii
- bronșită cronică
- emfizem pulmonar
- răgușeală.
Este important a nu se depăși dozele recomandate deoarece supradozajul poate duce la probleme hepatice și pulmonare.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro