Cinci leacuri naturale împotriva tusei

Stil de viaţă

Cinci leacuri naturale împotriva tusei

    • Cinci leacuri naturale împotriva tusei
      Cinci leacuri naturale împotriva tusei

      Cinci leacuri naturale împotriva tusei

În sezonul rece, tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome, acesta prevestind o răceală, o infecție acută a căilor respiratorii sau poate doar un reflex al organismului de a elimina corpuri străine din tractul respirator (mucus, praf etc.).

Vă propunem astăzi câteva remedii naturale pentru a elimina simptomele tusei, încă de la primele apariții.

Ceaiul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, expectorante și analgezice, fiind binevenit în cazurile de tuse puternică și gât inflamat. Se pun câteva felii de ghimbir proaspăt curățat în 300 ml apă fiartă și se lasă la fiert 10 minute. Ceaiul se bea cu înghițituri mici și poate fi îndulcit cu miere.

Pentru a face sirop de tuse din ceapă se dă pe o răzătoare mică o ceapă, se stoarce apoi sucul care se amestecă cu două linguri de miere. Cantitatea obținută se împarte în trei și se consumă pe parcursul unei zile.

Ceaiul de cimbru este un bun expectorant și un relaxant al tractului respirator. Se pun două linguri de cimbru proaspăt sau o lingură de plantă uscată într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat aproximativ 5-10 minute. Se poate adăuga miere și lămâie.

Decoctul de ceapă cu nuci este o altă rețetă care combate tusea. Se taie mărunt două cepe, cu tot cu coajă și trei nuci zdrobite și se fireb într-un litru de apă, timp de 10-15 minute. Se strecoară, iar lichidul obținut se îndulcește cu miere de albine. Decoctul astfel obținut se consumă în decursul unei zile, cu înghițituri mici. Are efecte emoliente, expectorante și antiinflamatorii.

Infuzia de flori de tei este al un alt remediu natural, cu efecte antispatice, antiinflamatoare, neurosedative, emoliente și expectorante. La o cană cu apă clocotită se adaugă o linguriță de flori de tei și se lasă la infuzat 10 minute, după care se bea, cât de fierbinte suportabil, îndulcit cu miere. Puteți adăuga și suc proaspăt de lămâie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: