Ardei umpluți cu carne de curcan
Carnea de curcan este foarte slabă în grăsimi, dar bogată în proteine, niacină, triptofan, vitamina B6, B12, riboflavină, acid pantotenic, zinc, fier, fosfor și seleniu.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 ardei grași colorați (roșii, portocalii, verzi, galbeni) cărnoși
- 1-1.3 kg de piept de curcan tocat
- jumătate de cană cu orez
- o legătură mare cu mărar tocat
- o ceapă de mărime medie tocată mărunt
- un litru de suc de roșii mai gros sau 1 kg de roșii de grădină foarte coapte pasate
- o lingură cu bicarbonat de sodiu
- 2-3 foi de dafin
- sare și piper.
Ardeii se curăță de cotor, semințe și nervuri. Se spală și se pun la scurs.
Carnea de curcan tocată se amestecă cu orezul, mărarul și ceapa tocată. Se asezonează cu sare și piper.
Ardeii se umplu cu această compoziție cam pe trei sferturi, se pun într-o tigaie de tuci, se toarnă apă între ei și se pun pe foc la fiert pentru aproximativ jumătate de oră, din momentul în care dau în clocot.
După jumătate de oră, se scurge apa în care au fiert, păstrându-se un polonic.
Se toarnă deasupra sosul de roșii amestecat cu sare, piper, bicarbonat, polonicul cu apa în care au fiert inițial și foile de dafin.
Se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190-200ºC pentru încă aproximativ jumătate de oră, sau până când ardeii se rumenesc.
Se servesc fierbinți, alături de o lingură de iaurt natur sau din sosul de roșii în care au fiert.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro