Borș cu carne de vită
Supele, ciorbele și borșurile din carne de vită sunt ideale pentru persoanele care au probleme articulare, deoarece oasele folosite la prepararea acestora, conțin foarte mult colagen.
Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de oase de vită cu carne, ideal rasol
- un morcov mare tăiat cubulețe
- o rădăcină mică de pătrunjel tăiat cubulețe
- o rădăcină mică de păstârnac tăiat cubulețe
- o bucățică de țelină tăiată cubulețe
- un ardei gras roșu sau kapia tăiatt cubulețe sau pasat
- un gogoșar tăiatt cubulețe sau pasat
- o ceapă tocată mărunt
- 2-3 roșii tăiate cubulețe
- 2-3 cartofi tăiați cuburi
- o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
- o legătură de mărar tocat mărunt
- 2 fire de leuștean tocate mărunt
- borș acru
- sare, după gust.
Spălați bine oasele și carnea, aceasta din urmă tăind-o cubulețe.
Puneți carnea la fiert în apă rece, cu puțină sare, îndepărtând constant spuma care se formează. Carnea se fierbe la foc mic.
Când carnea este fiartă, aceasta se scoate pe o farfurie, iar supa se strecoară printr-o strecurătoare deasă în care ați pus un tifon curat împăturit în 4.
Puneți carnea înapoi în supă, adăugați ceapa și puneți din nou oala pe foc.
După 5 minute de fiert, la foc mic, adăugați rădăcinoasele.
Lăsați să fiarbă 7-10 minute, după care adăugați ardeiul și gogoșarul.
Când acestea sunt aproape fierte, adăugați cartofii.
Separat, puneți la fiert borșul acru.
Când cartofii sunt aproape fierți, adăugați roșiile și lăsați la fiert încă 15-20 de minute.
La final asezonați cu sare, adăugați borș acru fierbinte, după gust, și verdeața și mai dați în 4-5 clocote.
Serviți borșul cald, ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro