Borș de broccoli cu legume

Broccoli este o legumă importantă, care nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui. Este un aliment alcalin, bogat în vitamine și minerale importante organismului.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 inflorescențe de broccoli, desfăcute în buchețele
  • un morcov, tăiat rondele
  • un ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • o ceapă tocată
  • 2 mâini cu fasole verde congelată
  • 400 g de mazăre fiartă
  • 2 cartofi de mărime medie, tăiați cuburi
  • o legătură mare cu mărar tocat mărunt
  • 3 roșii mari tocate cuburi sau 500 g de roșii cherry tăiate în jumătate sau 400 g de roșii în suc propriu
  • borș sau lămâie pentru acrit
  • sare și piper, după gust.

 

Puneți într-o oală 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece, ceapa și morcovul și sotați-le pentru câteva minute.

Separat, puneți roșiile la fiert cu puțină apă, aproximativ 300-500 ml.

Când roșiile sunt fierte, adăugați peste ele 500-700 ml de borș și lăsați-l să dea în 2-3 clocote.

Când ceapa devine translucidă, adăugați 3 litri de apă fierbinte și ardeiul gras. Fierbeți pentru 5 minute, după care adăugați fasolea verde și cartofii.

Când cartofii sunt aproape fierți, adăugați buchețelele de broccoli, mazărea și mixul de roșii cu borș.

Mai lăsați să fiarbă pentru 10 minute (ideal este ca la final broccoli să fie fiert al dente, nu moale), timp în care asezonați ciorba cu sare și piper.

La final adăugați mărarul și trageți oala de pe foc.

Serviți borșul cald, ca atare.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie