Cât de primite sunt rugăciunile pe care la fac la birou (la muncă)?

Întreabă preotul

Cât de primite sunt rugăciunile pe care la fac la birou (la muncă)?

Anonim
întreabă:

Buna dimineata! Am inteles ca rugaciunile se fac in orice moment al zilei, dar e nevoie de lumanare aprinsa, ingenunchere etc; eu lucrez la un birou, iar in timpul programului, mai citesc cate un paraclis al Maicii Domnului sau alte rugaciuni (de pe diverse site-uri de pe internet); chiar daca nu ma aflu in cadrul adecvat, sunt primite intr-un anumit procent? Va multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Februarie 2015

Doamne ajută! Sfântul Apostol Pavel ne îndemnă să ne rugăm neîncetat. Fiecare dintre noi putem pune în practică acest îndemn după propria noastră putere. Sigur că rugăciunile făcute în genunchi, cu o lumânare sau candelă aprinsă în liniște și pace, sunt cele mai plăcute și aducătoare de har, însă sunt convins că și o rugăciune făcută peste zi, din fața calculatorului, stând pe scaun, este primită de Dumnezeu și sfinții Săi. Oriunde am fi, putem să înălțăm o rugăciune către Cer.

Unii vor spune că, fiind în timpul programului, ar trebui să muncești și să nu „pierzi vreme” rugându-te. Însă, cred că cel mai util mod în care îți poți petrece pauzele de muncă este rugându-te. Decât să iasă cineva în pauză la o țigară sau să își ia o pauză de masă prelungită, nu mai bine ar sta la birou și ar spune o rugăciune?! În tot cazul, cred că trebuie să îți faci datoria la locul de muncă și în același timp să folosești pauzele și pentru o rugăciune.

Cât privește procentele nu cred că le putem aduce în discuție când vine vorba de rugăciune. Datoria noastră este să ne rugăm și să îl lăsam pe Dumnezeu să judece cât de primite sunt rugăciunile noastre. Nici o rugăciune înălțată Domnului nu se pierde în văzduh! Domnul să vă dea rugăciune cu folos duhovnicesc! pr. Andrei

Emilia Parghel a răspuns:
28 Octombrie 2015

Eu am inteles ca acatistele se pot citi si de pe scaun; rugaciunea facuta cu capul acoperit (pt femei) are mai multa putere.

Daniel C. a răspuns:
4 Iulie 2016

Doamne ajuta!
Numele de "acatist" inseamna "rugaciune facuta stand in picioare" iar daca sunt facute in acest mod, Dumnezeu binecuvinteaza pe om. Sunt de acord ca Dumnezeu primeste rugaciunile facute in orice mod, daca sunt facute cu toata inima, insa eu cred ca pe termen lung omul trebuie sa faca ceva in privinta asta si sa nu ajunga sa se complaca in a face rugaciunea in mod incorect, deoarece isi va pierde din valoare iar omul va cadea in o complacere de tipul "nu o fi chiar asa de rau", ceea ce presupune acceptarea unei ispite si o cadere. Despre acest lucru vorbea si marele nostru duhovnic Parintele Adrian Fageteanu, in cartea "Viata mea. Marturia mea." cand vorbea despre rugaciunea facuta in alt mod decat cu fata spre rasarit.
Ma iertati ca raspund si eu, un om pacatos, ca nu consider ca am un cuvant mai greu decat al unui parinte sfintit de Dumnezeu. Eu, ca un mai mare pacatos decat restul, va recomand cu mare dragoste sa nu lasati situatia in acest mod ci sa faceti cumva ca si la serviciu, in pauze sau cand puteti, sa gasiti un loc unde sa spuneti rugaciunea corect, in picioare, cu fata catre rasarit, asa cum ne invata Sfanta Biserica a lui Hristos. Si eu am avut aceeasi situatie la mai multe locuri de munca si de fiecare data a ajutat Dumnezeu ca sa pot gasi o solutie buna, bine-placuta lui Dumnezeu si corecta de a inalta rugaciuni si in aceste locuri. Sunt convins ca puteti gasi un mod de a face rugaciunile corect si la serviciul
E nevoie doar de niste efort si staruinta, lucru ce sigur il va bucura pe Dumnezeu daca il veti face.

Doamne ajuta!

Victor a răspuns:
4 Iulie 2016

Orice rugăciune cum este ea făcută, Dumnezeu o primeşte. De fiecare dată Dumnezeu ne primeşte jertfa noastră cât de mică este ea. Rugăciunea lui Iisus poate fi rostită în orice timp, în orice loc, indiferent de activitate. Duhovnicii contemporani învaţă în felul următor despre rugăciune: Dumnezeu răspunde la rugăciuni în trei feluri, El spune Da şi îţi dă ceea ce ai cerut, El spune Nu şi îţi dă ceva mai bun decât ai cerut, El spune aşteaptă şi îţi dă ceea ce trebuie dar la timpul potrivit. Cu doriri e bine, Victor.

Miri a răspuns:
4 Iulie 2016

Rugaciunea se poate face ori unde. Ca sa fie primita, trebuie facuta in duh si adevar. Rugati-va neincetat.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: