Ce afecțiuni tratează pulberea de cicoare
Plantă iubitoare de apă, larg răspândită în România, cicoarea are proprietăți antioxidante, cantitumorale, anticancerigene, laxative, mineralizante, digestive etc.
Pentru a obține pulberea de cicoare aveți nevoie de rădăcina plantei, bine uscată și tăiată grosier. Puneți planta în rășnița de cafea și mixați până când obțineți o pulbere fină.
Pulberea se păstrează cel mult 4 zile, într-un borcan de sticlă, închis ermetic, de culoare închisă, într-un loc răcoros și uscat. Ideal este să preparați doar doza de care aveți nevoie pentru ziua respectivă.
Între afecțiunile care se pot ameliora și trata cu pulbere de cicoare amintim:
- constipația - se administrează câte 2 lingurițe de pulbere zilnic, dimineața și seara, timp de 21 de zile, după care se face pauză 5 zile și se poate relua, la nevoie;
- deficit de magneziu și calciu - se administrează câte 3 lingurițe zilnic, timp de 21 de zile;
- cancer (în special cel de colon) - se administrează câte 5g de pulbere zilnic, timp de 45 de zile, după care se face pauză 10 zile și se reia;
- digestie lentă, dispepsie, balonare, atonie gastrică, inapetență - se administrează o jumătate de linguriță de pulbere cu 15 minute înaintea celor 3 mese principale.
Consumul de cicoare, sub orice formă, este contraindicat persoanelor care suferă de litiază.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro