Ce puteți trata cu ceai de merișor
Arbust pitic cu fructe dulci acrișoare, merișoarele au proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, diuretice, diaforetice, astringente, expectorante, antitusive, antioxidante, dezinfectante etc.
Pentru prepararea infuziei adăugați într-o cană cu apă fierbinte o lingură rasă de fructe uscate, acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 10-15 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- cistită
- uretrită
- pielonefrită
- inflamații uro-genitale
- leucoree
- tuse
- bronșită
- traheo-bronșită
- reumatism
- gută
- diaree
- menține sănătatea cavității bucale
- protejează organismul împotriva efectelor stresului oxidativ
- afecțiuni renale și urinare
- hemoragii.
Persoanele care suferă de insuficiență renală, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume acest ceai.
De asemenea, este important a nu se depăși dozele recomandate deoarece supradozajul poate cauza inflamarea mucoasei gastrice și poate declanșa reacții alergice.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro