Ce puteți trata cu ceai de trei-frați-pătați
Plantă cu flori gingașe care ne încântă ochii, trei-frați-pătați crește în lunci, zone deluroase, păduri, fânețe și poieni.
Petru a prepara infuzia, adăugați 2 lingurițe de plantă într-o cană cu apă fierbinte, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 2-4 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi.
În compoziția plantei se găsesc saponine triterpenice pentaciclice, uleiuri volatile, un alcaloid (violină), flavonozide (viola-cvercetinozidă identică cu rutozida), antocianozide, o heterozidă a salicilatului de metil, compuşi salicilici, mucilagii, vitamine A, C, betacaroten și taninuri.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- răni
- furunculoze
- afte
- stomatite
- leucoree
- rinoree
- contipație
- afecțiuni hepatice
- deficiențe imune
- intoxicații
- febră
- gută
- reumatism degenerativ
- artrite
- artroze
- acnee rozacee
- astm bronșic
- psoriazis
- herpes
- eczeme
- dermatoze
- urticarie
- rinită alergică
- alergii digestive
- traheite
- bronșite
- faringite
- tuse expectorantă
- nefrite
- edeme.
Supradozarea poate duce la diaree, vărsături, greață, inapetență, iritații cutanate.
Nu se cunosc reacțiile în cazul sarcinii și alăptării, de aceea este recomandat a nu se consuma acest ceai în aceste situații.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro