Ceaiuri pentru sindromul de colon iritabil

Stil de viaţă

Ceaiuri pentru sindromul de colon iritabil

  • Ceaiuri pentru sindromul de colon iritabil
   Ceaiuri pentru sindromul de colon iritabil

   Ceaiuri pentru sindromul de colon iritabil

Sindromul colonului iritabil reprezintă o tulburare gastrointestinală cronică, care împiedică funcţionarea normală a colonului – tranzitul intestinal fiind perturbat pe termen lung.

Vă propunem astăzi câteva ceaiuri care atenuează intensitatea simptomelor și stimulează tranzitul intestinal:

 • Infuzia de ghimbir – se prepară dintr-o linguriță de ghimbir ras mic, la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară și se consumă călduț.
 • Infuzia din semințe de coriandru – se prepară dintr-o linguriță de semințe, la o cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat pentru 15 minute, după care se strecoară și se consumă până la 3 căni pe zi.
 • Infuzia de rozmarin – se prepară din 50 g de plantă, la un litru de apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară, iar ceaiul astfel obținut se consumă pe parcursul unei zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: