Cotlet de porc cu ciuperci și paste

Deloc greu de preparat, cotletele de porc necesită doar un pic mai multă atenție la gătit, acesta putând fi parte din multe mese echilibrate și gustoase.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de ciuperci de pădure sau brune, tăiate felii (dacă sunt foarte mici, lăsați-le întregi)
  • 250 g de smântână pentru gătit
  • o legătură de pătrunjel verde tocată mărunt
  • 5 frunze de salată verde tocate
  • o mână cu roșii cherry tăiate în sferturi
  • jumătate de pachet cu penne rigate
  • 6 bucăți de cotlet de porc, cu puțină grăsime
  • 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • 50 ml de vin alb
  • puțin unt
  • o linguriță cu fulgi de chilli sau un ardei iute uscat, sfărâmat
  • sare și piper
  • o linguriță cu cimbru uscat.

Carnea se pune într-un bol, împreună cu o linguriță de sare, piper, ardeiul iute și vinul. Se amestecă pentru ca toate bucățile de carne să fie acoperite cu acest amestec. Se acoperă carnea cu apă și se lasă la marinat pentru măcar jumătate de oră, ideal peste noapte. După ce ați scos carnea de la frigider, tapotați-o cu șervețele de hârtie absorbate și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei.

Ungeți apoi bucățile de carne cu o linguriță de ulei de rapiță și puneți-le într-o tigaie încinsă. Lăsați-le la prăjit cam un minut și jumătate, pe fiecare parte, după care le scoateți pe o farfurie și puneți peste fiecare o bucățică mică de unt. Acoperiți farfuria cu un capac până când sunt gata de servit.

Într-o tigaie încinsă puneți o lingură cu ulei și ciupercile și rumeniți-le până se evaporă toată apa pe care o lasă și devin rumene. Puneți smântâna într-un bol și puneți deasupra 1-2 linguri cu ciuperci rumene. Amestecați și turnați conținutul bolului în tigaie. Lăsați la fiert încă 3-5 minute, amestecând din când în când. Asezonați cu sare și piper, amestecați și trageți tigaia de pe foc.

Pastele se fierb în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar când sunt gata, le puneți într-o strecurătoare.

Salata se amestecă cu roșiile, o linguriță cu ulei de măsline, una cu suc de lămâie și un strop de sare.

Puneți pe fiecare farfurie 2 cotlete, deasupra acestora, 2-3 linguri cu ciuperci, pastele și salata alături. Presărați pătrunjel verde și serviți mâncarea caldă.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie