Cotlet de porc cu salată
Blamată pentru conținutul mare de grăsimi, carnea de porc trebuie consumată cu moderație. Cotletul însă nu conține grăsimi, iar dacă aveți și o sursă sigură de achiziționare a cărnii, de la animale crescute sănătos și natural, cu atât mai bine.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o bucată de cotlet de porc la temperatura camerei, ideal din rasele Mangaliță sau Bazna (carnea lor conține acizi grași omega-3 și antioxidanți)
- 5 frunze de salată verde
- 4 roșii cherry tăiate în jumătate
- un ou bătut
- 1-2 fire de ceapă verde tăiate cam de 1 cm lungime
- sare și piper
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul și cotletul, dați focul la mediu și prăjiți câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Scoateți carnea din tigaie și adăugați în aceeași tigaie ceapa și roșiile. Turnați oul bătut deasupra și amestecați conținuu până când oul este gătit, după care trageți tigaia de pe foc.
Tăiați fâșii cotletul și așezați-l pe o farfurie. Deasupra puneți omleta amestecată cu salata tăiată fâșii.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro