Cum scăpăm de frica din timpul sarcinii?

Creşterea copiilor

Cum scăpăm de frica din timpul sarcinii?

    • Cum scăpăm de frica din timpul sarcinii?
      Foto: Andreea Trandafir

      Foto: Andreea Trandafir

Eu nu cunosc nici un caz de astfel de frică la femeile care s-au spovedit şi s-au împărtăşit cu Sfintele lui Hristos Taine pe tot parcursul sarcinii. 

Adesea femeile însărcinate au vise care se repetă, frici ameţitoare cum că nu vor putea naşte copilul. Ce să facă în astfel de cazuri?

Eu nu cunosc nici un caz de astfel de frică la femeile care s-au spovedit şi s-au împărtăşit cu Sfintele lui Hristos Taine pe tot parcursul sarcinii. Da, frica de faptul că pruncul s-ar putea naşte bolnav este des întâlnită, dar aceasta este legată fie de bolile mamei, fie de amintirile unor perioade necurate din viata de dinainte de conceperea pruncului.

Dar frică patologică de care ar fi trebuit să ajut pe cineva să scape nu am întâlnit în experienţa mea de duhovnic, deşi la noi la parohie s-au născut mulţi copii deja. De aceea, nu pot spune cum ar trebui să se procedeze în astfel de cazuri. Cu atât mai mult că, în ce mă priveşte, nici visele repetate, nici fricile de dinaintea naşterii nu sunt caracteristice unei femei creştine.

(Pr. Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, Trad. din lb. rusă Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, p. 174)