Curry de pui cu ghimbir

De origine indiană, această rețetă este foarte gustoasă, sățioasă și, cu siguranță, va deveni una dintre preferatele dumneavoastră.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de piept de pui tăiat cuburi
  • o ceapă mare tocată mărunt
  • jumătate de cană cu smântână
  • jumătate de cană cu apă
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu suc de lămâie
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 3 linguri cu praf de curry
  • 2 linguri cu ghimbir confiat
  • o linguriță rasă cu sare
  • piper negru măcinat
  • o limetă bio tăiată felii subțiri
  • o lingură cu supă de pui
  • o lingură cu unt.

Puneți pieptul de pui într-un bol și stropiți-l cu sucul de lămâie. Amestecați bine bucățile de piept, pentru a vă asigura că toate bucățile sunt acoperite cu suc de lămâie.

Lăsați să stea pentru jumătate de oră, după care se scurge bine pieptul de pui de suc de lămâie și se tapotează toate bucățile cu un șervet de hârtie absorbant.

Amestecați într-un bol făina, cu sarea și piperul. Tăvăliți pieptul de pui prin acest amestec, după care transferați-l într-o tigaie neaderentă încinsă, în care ați pus uleiul și untul.

Rumeniți bucățelele de piept de pui pe toate părțile, presărând peste acesta făina condimentată rămasă în bol.

Se scoate pieptul de pui din tigaie într-o farfurie, iar în tigaie se adaugă ceapa. Se călește pentru 2 minute, până devine aurie.

Se adaugă peste ceapă pulberea de curry și se amestecă ocazional pentru alte 2 minute, după care se toarnă apa și smântâna, amestecând continuu, pentru ca sosul să se îngroașe.

Se adaugă supa de pui și ghimbirul, se amestecă, se adaugă pieptul de pui, se dă focul la mic și se lasă la fiert aproximativ 30-40 de minute, vasul fiind acoperit. Se amestecă ocazional.

Se trage vasul de pe foc atunci când sosul capătă consistență.

Se servește alături de orez basmati fiert simplu, ornat cu feliile de limetă.

*Dacă nu vă place pieptul de pui, puteți folosi pulpe de pui întregi sau dezosate, tăiate cuburi.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie