Curry de vițel
De inspirație indiană, această tocăniță, cum i-am zice, noi, este foarte aromată și gustoasă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 600 g de carne de vițel fragedă, fără grăsime, tăiată bucățele
- 2 linguri cu pulbere de curry
- 2 lingurițe cu pastă de tomate groasă
- 2 lingurițe cu pastă de ardei iute
- un ardei iute tocat mărunt
- un ardei gras tăiat cuburi
- o ceapă tocată mărunt
- 3-4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- o cană cu smântână dulce
- 1-2 căni cu supă de vită concentrată sau apă fierbinte
- sare și piper
- 2 linguri cu pulbere de coriandru
- 2 linguri cu suc de lămâie.
Combinați într-un bol sucul de lămâie cu pulberele de curry și coriandru. Adăugați sare și piper.
Puneți carnea în bolul cu condimente, amestecați-o și lăsați-o 10-15 minute să stea.
Într-o tigaie neaderentă puneți 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece, ceapa, ardeiul gras, usturoiul, carnea și ardeiul iute.
Amestecați și lăsați la călit aproximativ 6 minute, amestecând frecvent, la foc mediu.
Reduceți flacăra și adăugați smântâna. Lăsați să fiarbă, la foc mic, pentru 2 minute, după care adăugați pasta de tomate și cea de ardei iute.
Adăugați supa de vită sau apa fierbinte și mai lăsați la fiert încă o oră și jumătate, acoperind tigaia cu un capac. Mai adăugați apă fierbinte, dacă mai este nevoie, în timpul fierberii.
Serviți acest curry cu salată verde și orez fiert simplu.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro