Nu este singur cel ce știe de Dumnezeu

Tu nu ești singur, fiindcă stai cu Domnul, și Domnul e cu tine. Ascultă-l pe marele Pavel, apostolul neamurilor, care a fost dintr-o dată părăsit de toți și spune: Nimeni n-a rămas cu mine, ci toți m-au părăsit… iar Domnul a stătut lângă mine și m-a întărit.

Nu te teme, nu ești singur. Singur este cel care nu știe de Dumnezeu, chiar de i-ar fi toți oamenii tovarăși. Unul ca acesta și într-o tovărășie cât se poate de numeroasă va spune, cum spun și acum unii: „Mă plictisesc! Nu știu ce să mai fac! Toate mă plictisesc cumplit”. Acestea sunt suflete goale de Dumnezeu, cenușă fără foc. Iar tu nu ești singur, fiindcă stai cu Domnul, și Domnul e cu tine.

Ascultă-l pe marele Pavel, apostolul neamurilor, care a fost dintr-o dată părăsit de toți și spune: Nimeni n-a rămas cu mine, ci toți m-au părăsit… iar Domnul a stătut lângă mine și m-a întărit. Și acum privește ce nădejde vie are el în Domnul Cel viu: și mă va izbăvi Domnul de tot lucrul rău, și mă va mântui la împărăția Sa cea cerească (II Timotei 4, 16-18). Vezi cât de luminos gândea și vorbea sluga lui Hristos, Pavel, în acele zile de început, când în întreaga lume nu se afla nicio biserică zidită și niciun domnitor creștin? Iar astăzi tot pământul este împodobit cu biserici creștine și creștinii se numără cu sutele de milioane.

(Episcopul Nicolae VelimiroviciRăspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, București, 2003, pp. 188-189)

De la același autor

Ultimele din categorie