Să nu ne rugăm doar pentru noi!

Mântuitorul spune mai clar: „Cine vrea să se mântuiască numai el, nu se va mântui”. Capul familiei e acela care se jertfește pentru mântuirea tuturor din familia lui, de care răspunde el.

Pe cel care se roagă doar pentru el nu-l va asculta Dumnezeu niciodată! Nu numai pe fariseu [nu l-a ascultat]. Niciodată. Mântuitorul spune mai clar: „Cine vrea să se mântuiască numai el, nu se va mântui”.

Capul familiei e acela care se jertfește pentru mântuirea tuturor din familia lui, de care răspunde el. Mântuitorul S-a jertfit pentru toți cei care sunt în Biserica Creștină. Deci, de aceea Mântuitorul e Capul Bisericii, pentru că S-a jertfit pentru toți; de aceea capul familiei e capul familiei, ca să se jertfească – întâi învățând pe soție, pe copii, pe părinți, pe frați, ce trebuie să facă pentru a se mântui [cu toții]. Zi și noapte, asta să fie prima lui grijă, așa cum un căpitan de corabie cu pânze nu are să-și salveze viața până ce nu-i salvează întâi pe toți...

(Părintele Adrian FăgețeanuViața mea. Mărturia mea, interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, București, 2011, p. 59)

De la același autor

Ultimele din categorie