Ferice de cei îngenuncheați sub brațele Crucii lui Hristos!

Ferice de tine, omule, care stai acum îngenuncheat sub braţele Crucii Mântuitorului! Iată, Sângele iertării picură peste lacrimile şi păcatele tale... Iată, mâinile tale strâng cu tărie Crucea mântuirii întocmai cum un naufragiat care era să se înece în valurile morţii a găsit o scăpare!

Omului îngenuncheat sub braţele Crucii i se deschid mintea şi înţelegerea să se afle pe sine însuşi şi rosturile vieţii sale. Îngenuncheat la picioarele Crucii, el află cât de grozav a fost păcatul lui, încât a trebuit ca Însuşi Iisus, Fiul lui Dumnezeu, să moară pentru el şi iertarea lui.

La picioarele Crucii află cu câtă dragoste l-a iubit Dumnezeu-Tatăl şi Dumnezeu-Fiul. La picioarele Crucii află cea mai minunată veste care s-a auzit cândva pe acest pământ pentru un om: că Iisus este un Mântuitor al său, că a murit pentru el, pentru păcatele lui, pentru iertarea lui, pentru iubirea și scăparea lui.

Ferice de tine, omule, care stai acum îngenuncheat sub braţele Crucii Mântuitorului! Iată, Sângele iertării picură peste lacrimile şi păcatele tale... Iată, mâinile tale strâng cu tărie Crucea mântuirii, întocmai cum un naufragiat care era să se înece în valurile morţii a găsit o scăpare! Şi cu toată tăria se ţine de ea. Ferice de tine, căci L-ai aflat pe Acela care de mult te căuta!

(Preotul Iosif Trifa, Oglinda inimii omului, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2009, p. 45)

De la același autor

Ultimele din categorie