Uimirea și bucuria Învierii lui Hristos
Să ne închipuim noi, astăzi, că ne-am duce la un mort de-al nostru în cimitir și un înger ne-ar spune la mormânt: „A înviat, nu e aici!”. Vă dați seama, ce uimire am avea!
Fiind întins pe Cruce, Iisus Hristos a zis: „S-a terminat!”. Dar după aceea, prin moarte, L-a primit iadul. Și, de acolo, El a eliberat drepții Vechiului Testament. Icoana Învierii arată toate aceste lucruri: cum S-a pogorât la iad, a eliberat drepții Vechiului Testament, a înviat, S-a arătat femeilor mironosițe, cărora un înger le-a vestit: „A înviat, nu este aici!”.
Să ne închipuim noi, astăzi, că ne-am duce la un mort de-al nostru în cimitir și un înger ne-ar spune la mormânt: „A înviat, nu e aici!”. Vă dați seama, ce uimire am avea! Înțelegem astfel și noi uimirea femeilor mironosițe, care se pregătiseră cu mir, cu untdelemn, cu mirodenii, după legea iudaică, să ungă Trupul lui Iisus.
Nu e nimeni în istorie care să intre în mormânt mort și să iasă viu, prin propria putere, nu să te scoată altul! Iisus Hristos a făcut lucrul acesta.
(Preotul Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 133)
Maica Domnului – smerenia care a încăput dumnezeirea
Rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro