Depresia, o afecțiune tot mai des întâlnită
Conform statisticilor date de OMS, depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul II în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială.
Considerată ca o boală de vârf, cu mare extindere la acest început al mileniului III, depresia este o stare patologică ce se manifestă prin deprimare accentuată, tristeţe, descurajare profundă şi pesimism cronic, toate asociate cu nelinişte şi scăderea capacităţii de lucru şi a tonusului general de rezistenţă a organismului.
Depresiile au devenit afecţiuni tot mai frecvente, atât la bărbaţi, cât şi la femei, indiferent de vârstă. Se manifestă printr-o deprimare şi tristeţe exagerată, pesimism cronic, explozii necontrolate de plâns, scăderea tonusului general şi pierderea orientării pentru activităţile viitoare, toate asociate cu perturbarea echilibrului emoţional, nelinişte şi scăderea tonusului general de rezistenţă a organismului.
Conform statisticilor date de OMS, depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul II în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială.
Pe plan mondial, peste 120 milioane de persoane suferă de depresii psihice, dintre care în Europa ar fi 50 de milioane.
Afecţiunea este în creştere sistematică, urmând ca în anul 2030 să fie cea mai frecventă boală.
Numărul femeilor care suferă de depresie este mai mare decât al bărbaţilor, din cauza diversităţii activităţilor zilnice, a nesiguranţei locului de muncă şi a responsabilităţii în intreţinerea familiilor şi în creşterea copiilor.
Statisticile globale arată că una din patru femei suferă de depresie, în timp ce la bărbaţi numai unul din zece.
În S.U.A., peste 2,2 milioane de adolescenţi, adică 9% din populaţia totală, trec prin stări depresive, procentul ajungând la 12% pentru tinerii de 16-17 ani.
În România există aprox. 2,5 milioane de persoane depresive, cu tendinţa de a deveni cea mai răspândită boală, atât în mediul rural, cât mai ales în mediul urban, întrecând bolile coronariene şi cancerul. Sunt afectate mai mult persoanele cu vârste între 20-50 de ani. Peste 10% din tinerii cu vârste de 20-30 de ani sunt consideraţi în stare de depresie. Dacă se consultă horoscopul, ar rezulta că cei mai afectaţi ar fi nativii din zodia Fecioarei, cu tendinţe spre suspiciune, timiditate şi izolare în societate, având nevoie de mai multă afecţiune, încurajări şi antrenări în diverse activităţi.
Frecvenţa bolii este mai mare de 3 ori la femei decât la bărbaţi, mai afectate fiind cele cu vârste de 25-50 de ani. Despre depresie se vorbeşte de peste 2.000 de ani, fiind semnalată în scrierile biblice, în poemele lui Homer, în tragediile lui Sofocle şi Esquil. Termenul depresie provine din cuvântul latin depressio-onis, care înseamnă coborâre, cufundare, afundare, descriind sentimentul de apăsare a sufletului, de năruire a idealurilor, pe care le trăieşte acut cel întristat.
(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro