Dieta care previne maladia Alzheimer

Stil de viaţă

Dieta care previne maladia Alzheimer

Boala Alzheimer reprezintă o boală progresivă a creierului care distruge treptat memoria, abilitatea de a raționa, afectând sarcinile zilnice.

Cuzele apariției bolii nu sunt cunoscute, cele mai recente studii longitudinale de specialitate arată că boala poate fi prevenită dacă se iau măsuri din timp.

Astfel, persoanele care vor să prevină sau să încetinească evoluția bolii pot recurge la  adoptarea unei diete sănătoase.

Studiile au arătat că persoanele afectate de această boală au un nivel scăzut de vitamina A, B, C, E, carotenoide și antioxidanți. Astfel, se adoptă o dietă mediteraneană, bazată pe cereale integrale, fructe și legume proaspete cât mai închise la culoare, nuci, pește gras - bogat în acizi grași omega-3 -, uleiuri presate la rece, condimente (curry, ardei iute, oregano, soia, boia) și multă apă.

Dacă la toate acestea adăugați 3-5 zile în care să faceți sport câte 1-2 ore, să citiți, să faceți rebusuri, să jucați scrabble, sudoku, puzzle-uri, să vă mențineți o viață socială activă, nu doar vă puteți meține mintea ageră, ci și inima și restul organismului. De asemenea, matematica, șahul, meditația sunt alte hobby-uri care țin degenerarea creierului la distanță.

De asemenea, consumul de ceai verde, negru, roșu sau de ginkgo biloba, care sunt bogate în antioxidanți, ajută la îmbunătățirea funcției mintale și a comportamentului social al bolnavilor de Alzheimer.

Bineînțeles, excesul de alcool, fumatul, prăjelile, afumăturile, produsele procesate, zahărul și sarea în exces, grăsimile trebuie eliminate din viața dumneavoastră de zi cu zi.

Cu alte cuvinte, mâncați curat, păstrați-vă mintea ocupată și inima deschisă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: