E greșit să sărutăm icoanele după ce ne împărtășim?
Doamne ajută, sfinţite părinte, aş vrea să ştiu dacă am greşit făcând închinăciune şi am sărutat sfânta icoană după ce am luat Sfânta Împărtăşanie. Mulţumesc şi Doamne ajută.
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Unde ne vom putea împărtăși în aceste vremuri tulburi?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
După ce luăm Sfânta Împărătşanie este poruncit să nu sărutăm oamenii şi să nu scuipăm nicidecum. În ceea ce priveşte icoanele, nu am răspuns de Duhul Sfânt sau din tradiţia sfântă a Bisericii. Oricum după ce ne împărtăşim atingem lingura cu gura la masă etc. Aşa că nu vă întristaţi de acest lucru. În ceea ce priveşte îngenuncherea, generic este bine să nu îngenunchem, însă dacă am făcut-o nu este păcat. Chiar şi la Rusalii, după Sfânta Liturghie în care preoţii se împărtăşesc, imediat, la Vecernia plecării genunchilor, îngenunchează şi se roagă pentru întreaga Biserică, neumilind Trupul Domnului din ei. Esenţial este ca după ce ne-am împărtăşit cu Dumnezeu, cât mai multă vreme, de preferinţă pentru totdeauna, să conştientizăm prezenţa Sângelui lui Dumnezeu în noi, să fim buni, să ne rugăm mereu, să nu vorbim nimic rău, să nu păcătuim, necinstind Trupul Domnului. Pr. Ioan Istrati