E păcat dacă m-am împărtășit, deși mi-am amintit înainte păcate nespovedite?
O persoană s-a mărturisit vineri, sâmbătă seara și-a adus aminte unele păcate pe care nu le-a mărturisit și totuși, duminică a îndrăznit să guste din Preacuratele Taine. Deși conștient că nu a mărturisit cum se cuvine totul, s-a gândit că Domnul îl va ierta. E păcat mare? Ce să facă în continuare?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
E bine să vorbești despre alții atunci când te spovedești?
Pot să mă spovedesc la telefon?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Soră Ioana, Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă: „să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar, căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului” (I Corinteni, 11 28-29). De aceea, îndemnaţi de cunoştinţa care s-a apropiat de Sfântul Potir fără această cercetare atentă, să mărturisească numaidecât la următoarea spovedanie păcatul şi să înţeleagă că Dumnezeu nu poate fi minţit. Creşterea duhovnicească, folosul real al Sfintei Împărtășanii în viaţa noastră îl simțim doar atunci când respectăm aceste rânduieli spuse nouă de dumnezeieștile slove ori de către Sfinţii Părinţi.
Cu bune doriri, pr. Mihail