E păcat să merg duminica la altă biserică decât cea în care slujește părintele duhovnic?

Întreabă preotul

E păcat să merg duminica la altă biserică decât cea în care slujește părintele duhovnic?

    • E păcat să merg duminica la altă biserică decât cea în care slujește părintele duhovnic?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Iulia
întreabă:

Părinte, este păcat sau de nedorit să mergi în fiecare duminică și de sărbători la o biserică, dar să ai părintele duhovnic la altă biserică?

pr Constantin Sturzu a răspuns:
20 Martie 2017

Păcat nu este. Dar, pe cât este cu putință, când avem de ales, e de preferat să participăm la slujbe acolo unde slujește duhovnicul nostru. E important ca legătura cu el să nu fie doar la scaunul de spovedanie știind bine că, rugându-ne împreună, mai ales în Sfânta Liturghie, întărim comuniunea dintre noi. Dar dacă nu se poate acest deziderat sau vă regăsiți mai mult în modul în care se slujește în altă biserică decât cea în care este slujitor duhovnicul, atunci faceți cum vă dictează inima și conștiința, nu greșiți. Doar să nu uitați să vă rugați și pentru cel ce vă este povățuitor, oriunde ați merge.

Bucurie de la Dumnezeu s-aveți!

Pr. Constantin Sturzu

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: