La Judecată nu va fi nevoie de martori, căci Dumnezeu pe toate le cunoaște

Atunci nu va mai fi nevoie nici de scrisori, nici de cercetare, nici de martori, pentru că Cel Care va judeca va fi toate: și martor, și acuzator, și judecător. Pentru că le cunoaște pe toate în chip deplin: Și nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite, pentru ochii Celui în fața Căruia noi vom da socoteală (Evrei 4, 13). 

Atunci nu va mai fi nevoie nici de scrisori, nici de cercetare, nici de martori, pentru că Cel Care va judeca va fi toate: și martor, și acuzator, și judecător. Pentru că le cunoaște pe toate în chip deplin: Și nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite, pentru ochii Celui în fața Căruia noi vom da socoteală (Evrei 4, 13). Nimeni nu va fi arătat acolo nici ca bogat, nici ca sărac, nici ca și cârmuitor, nici ca neputincios, nici ca înțelept, nici ca neînțelept, nici ca rob, nici ca liber, ci după ce se strică acele măști, va fi doar cercetarea faptelor fiecăruia.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Cuvinte de aur. Volumul IX. Sfârșitul lumii și veșnicia, traducere din limba greacă de Pr. Victor Manolache, Editura Egumenița, Galați, 2017, pp.30-31)

De la același autor

Ultimele din categorie