Trei remedii pentru astm bronșic

Astmul reprezintă o boală inflamatorie cronică și afectează căile respiratorii. În România, numărul bolnavilor diagnosticați este de 1,5% din populația țării.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale, utilizate pentru atenuarea simptomelor bolii.

1. Luați 40 de bucăți de arpagic curățat, puneți-le într-un vas din sticlă și tunați apoi apă fierbinte, cât să-l acopere. Acoperiți vasul și lăsați până ce arpagicul se înmoaie, moment în care strecurați, aruncați apa, iar ceapa se înnăbușă în jumătate de litru de ulei de măsline, timp de câteva minute. La final, se trage de pe foc și se lasă la răcit. Când amestecul este rece, se transformă în piure, din care se consumă câte o lingură, dimineața și seara. Preparatul se păstrează la frigider, într-un recipient din sticlă, închis ermetic.

2. Puneți într-un termos o lingură de semințe de mărar zdrobite, adăugați un pahar cu lapte fierbinte, închideți termosul și lăsați timp de 12 ore. Se consumă întreaga cantitate împreună cu o lingură de miere de albine, bio sau organică, timp de 5 luni.

3. Luați 40 de frunze de podbal uscate, întregi și puneți-le într-un vas, având grijă să nu se zdrobească. Turnați apoi un litru de rachiu natural și lăsați să se înmoaie timp de 24 de ore, după care luați o frunză, scurgeți excesul de alcool și puneți-o pe spate, între omoplați, fixând-o cu o fașă elastică, seara, înainte de culcare. În cea de-a doua seară, altă frunză se va aplica în același mod, doar pe piept. Frunzele se aruncă dimineața.

Tratamentul se repetă până ce frunzele se termină, alternându-le poziția zilnic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie