Beneficiile tincturii din conuri de pin

Arbore cu o bogată simbolistică populară, bradul ese folosit în medicina tradițională pentru tratarea și ameliorarea afecțiunilor sangvine, respiratorii, reumatice, cardiovasculare etc.

Remediul propus astăzi este unul simplu de obținut, și anume tinctura din conuri verzi de pin.

Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de un borcan din sticlă de 3 litri pe care-l umpleți pe trei sferturi cu conuri verzi de pin. Turnați deasupra alcool de 70º până la gura borcanului, închideți ermetic și lăsați la macerat timp de 45 de zile, la loc întunecos.

Vasul se agită zilnic de 3-4 ori, iar la sfârșit se strecoară, tinctura păstrându-se în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă, diluată în 100 ml de apă.

Cura durează timp de jumătate de an, astfel: 21 de zile de administrare, urmate de 7 zile de pauză.

Tinctura este folosită pentru a preveni afecțiunile cardiovasculare, contribuie la accelerarea recuperării bolnavilor care au suferit un accident vascular cerebral, echilibrează tensiunea arterială.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie