Sirop fortifiant din ... coji de nuci

Cu toții apreciem nucile și beneficiile pe care acestea le aduc asupra sănătății, dar mulți dintre noi uităm de  efectele binefăcătoare ale cojilor de nuci verzi.

Astăzi vă propunem un remediu fortifiant pentru întregul organism pe bază de coji de nuci verzi.

Luați 3 mâni de coji verzi de nucă, tăiate mărunt, și 3 cuișoare și fierbeți-le într-un litru de apă pentru 10 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit.

Când preparatul este complet răcit, strecurați, iar în lichidul astfel obținut adăugați un kilogram de zahăr tos (preferabil brun) și amestecați până când zahărul se dizolvă. Siropul se păstrează în sticle închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de sirop după fiecare masă principală.

Remediul are efect aperitiv și este eficient și în cazul afecțiunilor de stomac.

*****

Compoziția chimică a cojilor verzi de nucă a relevat că acestea conțin acizi organici, taninuri catehinice, flavone, leucoantociani, naftochinone și substanțe tanante (acid galic, acid elagic etc.), uleiuri esențiale, principii amare, clorofilă, pigmenți, vitamina C.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie