Trei remedii naturale pentru dermatita de contact

Dermatita de contact este o afecțiune inflamatorie a pielii, care apare în urma contactului tegumentului cu diverși stimuli externi.

Cele mai frecvente simptome ale dermatitei de contact sunt mâncărimea, înroșirea tegumentului, crăpături și fisuri ale pielii, iar în cazurile grave, zona afectată este intens iritată și umedă.

  • Luați un cartof, curățați-l de coajă și dați-l prin răzătoarea mică. Piureul astfel obținut, puneți-l într-un strat uniform, între două comprese sterile și aplicați apoi pe zona afectată, curată. Fixați cu un bandaj elastic și lăsați să acționeze timp de două ore, după care aruncați. Puteți face 3-4 astfel de aplicări zilnic.
  • Luați o frunză de aloe vera, de la o plantă cu vrsta de peste 5 ani, scoateți gelul cu ajutorul unei lingurițe și aplicați-l pe zona bolnavă. Se fac două astfel de aplicări zilnic, pentru o perioadă de cel puțin 30 de zile.
  • Pulpa de la un dovleac copt natural se face piure și se aplică pe zona afectată, lăsând să acționeze timp de 20 de minute. Procesul se repetă de 3-4 ori pe zi.

Aceste remedii naturale pot fi folosite și împreună, alernându-le la câteva zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie