Trei remedii naturale pentru dermatita periorală

Stil de viaţă

Trei remedii naturale pentru dermatita periorală

Dermatita periorală este o afecțiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea și iritația pielii din jurul gurii și de pe bărbie. Boala afectează în 90% dintre cazuri pe femei.

Pentru a ameliora simptomele acestui tip de dermatită (roșeață, mâncărime, pustule) vă propunem astăzi trei remedii naturale, ușor de preparat și administrat acasă:

  • luați flori de sunătoare proaspăt culese pe vreme însorită, din zone nepoluate și puneți-le într-un borcan din sticlă până ce-l umpleți, fără a îndesa însă florile. Turnați apoi ulei de măsline de calitate superioară, până ce florile sunt acoperite cu ulei, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de câteva săptămâni la soare. Când uleiul începe să capete o tentă roșiatică se filtrează cu ajutorul unui tifon curat, iar uleiul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc ferit de lumină și răcoros. Cu acest ulei se masează zona afectată de 2-3 ori pe zi, folosind mișcări circulare, ușoare. Uleiul se aplică pe pielea curată. Pentru a usca pielea se folosește un prosop curat cu care se tamponează ușor pielea, nu se șterge;
  • în 600 ml de apă care dă în clocot puneți 40 g de rizomi de pir și 20 g de săpunăriță. Dați focul la mic și lăsați la fiert timp de 30 de minute, după care se trage de pe foc și se strecoară. Ceaiul astfel obținut se consumă neîndulcit, cu închițituri mici, pe parcursul unei zile. Acest ceai se poate folosi și sub formă de comprese, care se aplică la temperatura camerei, pe zonele afectate. Se lasă să acționeze în jur de 20-30 de minute, după care se îndepărtează. Se fac 2-3 aplicații pe zi;
  • în 250 ml de apă fierbinte puneți 2 linguri cu flori de gălbenele. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 20 de minute. Strecurați și folosiți infuzia pentru a aplica caomprese pe zonele afectate sau pentru a vă clăti pielea.

Pe tot parcursul tratamentului renunțați la a mai folosi produse cosmetice, excepție făcând cele recomandate de medicul dermatolog.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: