Trei remedii naturale pentru tromboflebită

Tromboflebita reprezintă inflamația unei vene, asociată cu formarea unui cheag de sânge în interiorul venei respective (tromboză).

Pentru a ameliora și a trata tromboflebita, vă propunem astăzi trei remedii naturale:

  1. Puneți la fiert 10 litri de apă. Când apa dă în clocot, adăugați un kilogram de rostopască tocată mărunt. Se lasă la fiert timp de 5-10 minute, la foc mic. Fiertura se transferă într-un lighean în care vă țineți apoi picioarele. Apa trebuie să fie cât mai fierbinte suportabil. Baia de picioare se face seara, înainte de culcare. Țineți-vă picioarele în apă timp de 10 minute, după care vă șetgeți și vă îmbrăcați cu ciorapi groși, de bumbac și vă băgați în pat, având grijă să aveți tot timpul picioarele calde. Aceeași soluție o puteți folosi și a doua zi, reîncălzită. În cea de-a treia zi se prepară o fiertură proaspătă.
  2. Puneți la fiert 5 litri de apă, iar când acesta dă în clocot, adăugați câte o jumătate de cană de flori de mușețel, scoarță de castan și urzici. Fierbeți timp de 5 minute, după care transferați totul într-un lighean, iar când apa este suportabil de fierbinte vă băgați picioarele. Baia trebuie să dureze timp de 30 de minute. Se adaugă continuu apă fierbinte, pe durata băii.
  3. Într-un vas cu 500ml de apă fierbinte puneți un pumn de conuri de hamei, tocate mărunt. Lăsați la fiert timp de 10 minute, după care trageți de pe foc, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Când infuzia este călduță, strecurați și înmuiați comprese strerile în lichidul limpede. Stoarceți excesul și aplicați pe zonele afectate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie