Tratamente externe cu tătăneasă
Utilizată în Antichitate pentru stoparea sângerărilor, tătăneasa este o plantă cu proprietăți cicatrizante, emoliente, hemostatice și antiinflamatoare.
Deoarece tătăneasa nu se consumă pe plan intern, pentru aplicațiile externe se va prepara astfel: luați 2-3 linguri de pulbere de plantă și amestecați-o cu apă astfel încât să se formeze o pastă. Această pastă se aplică pe locul afectat și deasupra se pune un pansament ocluziv și se fixează cu o fașă elastică.
Se lasă să acționeze timp de cel puțin 3 ore, după care se clătește cu apă călduță și se lasă pielea să se usuce la aer.
Între indicațiile terapeutice ale tătănesei amintim:
- eczeme
- plăgi
- reumatism
- tendinite
- artrite
- hemoroizi
- entorse
- luxații
- fracturi
- tromboflebită
- crăpături ale mameloanelor
- ulcere varicoase ale gambei
- ulcere rebele
- tromboză.
Consumul intern al plantei este interzis deoarece alcaloizii prezenți în compoziția plantei devin toxici, cancerigeni la nivel hepatic.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro