Trei remedii pentru atenuarea cearcănelor

Oboseala, hiperpigmentarea, circulația sangvină deficitară, retenția de apă sunt doar câteva dintre cauzele apariției cearcănelor.

Pentru a le ameliora și trata în mod natural, vă propunem astăzi trei remedii ușor de preparat și aplicat acasă.

  1. Puneți în 250 ml de apă fierbinte câte două linguri cu fori de mușețel și levănțică. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute, după care strecurați, iar în infuzia astfel obținută înmuiați două tampoane demachiante. Stoareceți excesul de lichid și aplicați pe ochii curățați în prealabil. Lăsați să acționeze pentru 30 de minute.
  2. Pisați câteva boabe de fistic crud și adăugați puțin lapte, până ce obțineți o pastă de consistența smântânei. Aplicați direct sub ochi și lăsați să acționeze timp de 30 de minute.
  3. Luați un castravete proaspăt și dați-l prin storcătorul de fructe. Înmuiați în sucul astfel obținut două dischete demachiante, stoarceți excesul de suc și aplicați pe ochi. Lăsați să acționeze pentru 15-20 de minute. Dacă aveți ochii foarte obosiți sau roșii, puteți ține sucul la frigider sau în congelator pentru 10 minute, înainte de a-l utiliza.

Puteți repeta zilnic aceeași aplicare sau le puteți combina.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie