(Foto) Catedrala Mitropolitană din Iași, în haine de sărbătoare: Sfânta Liturghie de praznicul Întâmpinării Domnului 2024

Arhiepiscopia Iaşilor

(Foto) Catedrala Mitropolitană din Iași, în haine de sărbătoare: Sfânta Liturghie de praznicul Întâmpinării Domnului 2024

Catedrala Mitropolitană din Iași și-a sărbătorit astăzi hramul istoric, Praznicul Întâmpinării Domnului Iisus Hristos. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroși credincioşi veniţi din toată Moldova.

Alături de IPS Mitropolit Teofan, la hramul catedralei ieşene au slujit și Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corurile reunite ale asociațiilor ATOR și ASCOR Iași.

În cadrul slujbei de astăzi, tânărul Petru Cernat a fost hirotonit diacon pe seama capelei Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Petru Cernat este asistent universitar la Catedra de Morală și Bioetică în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

De asemenea, IPS Teofan a hirotesit întru protosinghel pe Ieromonahul Ioan Coșeru, preot slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Citește despre: