Guacamole

De origine mexicană, sosul guacamole a devenit popular mai în toată lumea, fiind sănătos și foarte gustos.

Pentru a-l prepara, aveți envoie de următoarele ingrediente:

  • 2 fructe de avocado coapte
  • o roșie de mărime medie, fermă
  • sucul unei limete
  • 1-2 ardei iuti (soiuri cât mai iuți: scotch bonnet, jalapenio, poblano)
  • 2 linguri de coriandru verde tocat foarte mărunt
  • o ceapă mică albă tocată foarte mărunt
  • sare și piper.

Tăiați fructele de avocado în 2, pe lung, scoateți sâmburele și scobiți pulpa cu o lingură. Puneți pulpa într-un bol și stropiți-o cu suc de limetă pentru a nu oxida.

Zdrobiți apoi pulpa fructului cu o furculiță. Pasta rezultată trebuie să fie suficient de fină, dar să nu devină chiar o pastă. Să-și păstreze totuși textura.

Adăugați apoi ceapa, coriandrul, ardeiul iute tocat cubulețe cât mai mici și roșia tocată cubulețe mici (o puteți curăța sau nu de semințe înainte de a o toca).

Amestecați, asezonați cu sare și piper și potriviți gustul cu suc de lime, dacă mai este nevoie.

Amestecați din nou și serviți pe pâine prăjită, chipsuri, lipie, grătar sau salate.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie