Împărtășania acționează uimitor asupra copiilor bolnavi

Creşterea copiilor

Împărtășania acționează uimitor asupra copiilor bolnavi

    • preot împărtășind un copil
      Împărtășania acționează uimitor asupra copiilor bolnavi / Foto: Oana Nechifor

      Împărtășania acționează uimitor asupra copiilor bolnavi / Foto: Oana Nechifor

Sfântul Ioan Gură de Aur, în lucrarea sa despre educarea copiilor, spune că primirea Trupului şi Sângelui lui Hristos de către copiii nevinovaţi lucrează asupra lor uimitor, mai ales în timpul bolii. Sufletul pruncului simte o mângâiere şi bucurie de la această Taină, iar trupul se vindecă de orice boală.

Prin păzirea poruncilor dobândim curăţia copilărească, nevinovată, când Sfintele lui Hristos Taine lucrează asupra noastră uimitor. Sfântul Ioan Gură de Aur, în lucrarea sa despre educarea copiilor, spune că primirea Trupului şi Sângelui lui Hristos de către copiii nevinovaţi lucrează asupra lor uimitor, mai ales în timpul bolii. Sufletul pruncului simte o mângâiere şi bucurie de la această Taină, iar trupul se vindecă de orice boală.

Acest adevăr ni-l descoperă foarte bine în lucrările sale marele nostru episcop teolog Teofan Zăvorâtul. Părintele Ioan de Kronstadt, în cartea sa Viaţa mea în Hristos, mărturiseşte că primirea Trupului şi Sângelui lui Hristos de către copiii nevinovaţi este cel mai bun medicament pentru bolile lor: „Şi de câte ori, spune el, am împărtăşit pruncii bolnavi, de fiecare dată se vindecau chiar de cele mai grele neputinţe”.

(Sfântul Ierarh Serafim (Sobolev) Făcătorul de minuni din Sofia, Predici, Editura Adormirea Maicii Domnului, Bucureşti, 2007, pp. 41-42)