Ce înseamnă să te rogi pentru copii?

Întreabă preotul

Ce înseamnă să te rogi pentru copii?

    • Ce înseamnă să te rogi pentru copii?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

danila
întreabă:

Am citit articolul Rugăciunea mamei nu are egal. Deși mai particip la Sfânta Liturghie, la rugăciunile Bisericii, uneori sunt nedumerită, ce înseamnă să te rogi? Zic sincer că nu știu. Mi-aș rupe inima în două să I-o dăruiesc Domnului să mă audă ce-mi doresc pentru copiii mei sau pentru altele ce le întâmpin (am doi copii pe care îi cresc singură de mici). Cred că exagerez să fie perfect totul, note mari, ascultători, înțelepți, jucăuși, dar vă întreb cum să procedez mai bine: decât să-i tot bat la cap, mai bine să-I spun lui Dumnezeu ce mă doare?? E mai importantă rugăciunea mea pentru copii, decât banii pe care-i dau preotului ca jertfă la altar? Uneori tind să cred că contează banii pentru un pomelnic, nu sunt chibzuită nici aici. Mii de mulțumiri pentru toate răspunsurile și să ne ocrotească Maica Domnului mereu!!

pr Andrei Atudori a răspuns:
19 Septembrie 2013

Doamne ajută!

Stimată doamnă, e nevoie de multă chibzuință în tot ceea ce facem. Rugăciunea curată se dobândește prin efort personal, dar este și un dar al lui Dumnezeu. Rugați-vă așa cum puteți în aceste momente ale vieții dumneavoastră și lăsați-L pe Dumnezeu să lucreze. Mergeți cât se poate de des împreună cu copiii la biserică și rugați-vă împreună cu ei și acasă. Pomeniți-i în rugăciunile personale și chemați-L mereu pe Dumnezeu în ajutor.

În plus, țineți strâns legătura cu duhovnicul pe care, sper, îl aveți.

În ceea ce privește rugăciunea personală și pomelnicul pe care îl dați la biserică, nu cred că e cazul să vă faceți griji cu privire la care din ele este mai important. Fiecare își are rostul său.

Vă doresc pace și bucurii!

Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: