Ce înseamnă să te rogi pentru copii?

19 Septembrie 2013 Pr. Andrei Atudori rugăciune
Foto: Oana Nechifor

Am citit articolul Rugăciunea mamei nu are egal. Deși mai particip la Sfânta Liturghie, la rugăciunile Bisericii, uneori sunt nedumerită, ce înseamnă să te rogi? Zic sincer că nu știu. Mi-aș rupe inima în două să I-o dăruiesc Domnului să mă audă ce-mi doresc pentru copiii mei sau pentru altele ce le întâmpin (am doi copii pe care îi cresc singură de mici). Cred că exagerez să fie perfect totul, note mari, ascultători, înțelepți, jucăuși, dar vă întreb cum să procedez mai bine: decât să-i tot bat la cap, mai bine să-I spun lui Dumnezeu ce mă doare?? E mai importantă rugăciunea mea pentru copii, decât banii pe care-i dau preotului ca jertfă la altar? Uneori tind să cred că contează banii pentru un pomelnic, nu sunt chibzuită nici aici. Mii de mulțumiri pentru toate răspunsurile și să ne ocrotească Maica Domnului mereu!!

pr Andrei Atudori a răspuns:
19 Septembrie 2013

Doamne ajută!

Stimată doamnă, e nevoie de multă chibzuință în tot ceea ce facem. Rugăciunea curată se dobândește prin efort personal, dar este și un dar al lui Dumnezeu. Rugați-vă așa cum puteți în aceste momente ale vieții dumneavoastră și lăsați-L pe Dumnezeu să lucreze. Mergeți cât se poate de des împreună cu copiii la biserică și rugați-vă împreună cu ei și acasă. Pomeniți-i în rugăciunile personale și chemați-L mereu pe Dumnezeu în ajutor.

În plus, țineți strâns legătura cu duhovnicul pe care, sper, îl aveți.

În ceea ce privește rugăciunea personală și pomelnicul pe care îl dați la biserică, nu cred că e cazul să vă faceți griji cu privire la care din ele este mai important. Fiecare își are rostul său.

Vă doresc pace și bucurii!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons