Mănăstirea Buna Vestire – Patmos, Grecia

Locuri de pelerinaj

Mănăstirea Buna Vestire – Patmos, Grecia

    • Mănăstirea Buna Vestire – Patmos, Grecia
      Mănăstirea Buna Vestire – Patmos, Grecia

      Mănăstirea Buna Vestire – Patmos, Grecia

Mănăstirea Bunei Vestiri, cea mai mare mănăstire de pe insula Patmos, este situată în partea de sud-vest a insulei și are o vedere minunată asupra golfului Kipi, fiind construită pe marginea unei stâncii.

În 1613, starețul Mănăstirii Sfântul Ioan a ctitorit aici un schit, închinându-l Sfântului Luca Evanghelistul, cel care l-a vindecat de o boală incurabilă. În 1937, Cuviosul Amfilohie Makris a transformat schitul într-o mănăstire cu hramul Bunei Vestiri.

Icoanele și picturile murale ale bisericii datează din secolele al XV-lea și al XVII-lea. Maica Olympia, ucenică a faimosului iconar Fotis Kontoglou, a jucat un rol important, deoarece a pictat un număr considerabil de icoane din patrimoniul mănăstirii și a transmis arta iconografică ucenicelor ei.

În timpul ocupației italiene, obștea mănăstirii a început să predea copiilor, din dorința lor de a menține vie limba greacă.

Astăzi, la mănăstire viețuiește o frumoasă obște de maici. Activitatea principală este broderia după tradiția insulei Patmos, despre care se spune că a fost menținută încă din epoca bizantină. Alte activități sunt grădinăritul și apicultura. Mănăstirea este cunoscută și pentru activitatea caritabilă.

Datorită faptului că este sihăstrie, Mănăstirea poate fi vizitată zilnic (cu excepția zilei de vineri), doar între orele 9.00 și 11.00 a.m.

Date de contact

Adresa: Patmos 855 00, Greece

Telefon: +30 22470 31276 / +30 22470 31336

(Foto) Mănăstirea Buna Vestire din insula Patmos - Grecia

Citește despre: