„Știm exact cine este Sfânta Parascheva pentru noi”

Sfinții adună lângă ei credincioși de toate vârstele, dăruind bucurie și mult ajutor. „Dacă n-am merge la pelerinaj, nu am simți deplin bucuria hramului Sfintei Cuvioase Parascheva!”, ne mărturisesc soții Delia și Dimitrie Barabulă, din Iași.

Delia și Dimitrie sunt doi tineri care s-au îndrăgostit descoperindu-se unul pe altul în timpul activităților de voluntariat, al rugăciunilor făcute împreună, al pelerinajelor cu alți tineri frumoși ca și ei. Acum sunt deja părinți și transmit mai departe copiilor un mod frumos de a trăi, cu bucurie, onestitate, asumarea responsabilității și credință în ajutorul lui Dumnezeu.

Împreună cu cei doi copii, Petru, care are 2 ani și bebelușa Maria, de doar 3 luni jumătate, au participat și anul acesta la pelerinajul prilejuit de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. „Dacă n-am merge la pelerinaj, nu am simți deplin bucuria hramului Sfintei Cuvioase Parascheva!”, ne mărturisesc cei doi soți.

„Noi am fost implicați la activitățile care țin de hramul Cuvioasei mulți ani, ca membri ai ASCOR-ului și ne era drag să întâmpinăm studenții care veneau din toată țara să se închine la Sfânta Parascheva, să organizăm și să ajutăm la activitățile pe care asociația le făcea cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase. În toată acea perioadă eram conectați la Sfânta. Apoi, după ce ne-am căsătorit, în familia noastră am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu în toate, la fiecare pas pe care l-am făcut împreună. Și o simțim pe Sfânta Parascheva ca pe o prietenă”, povestește Delia.

„Eu chiar am redescoperit o parte din frumusețea credinței, prin faptul că m-am străduit să o simt pe Cuvioasa așa cum este descrisă prin cuvintele de cinstire Bucură-te, Sfântă Cuvioasă Parascheva, mult folositoare! Când mergeam și mă rugam ei, nu simțeam că s-ar realiza neapărat o legătură, cu toate acestea aveam certitudinea că mă aude și mă ajută. Apoi, într-o zi, nici nu știu când și cum, adresându-i aceste cuvinte de cinstire, am simțit realizându-se acea legătură de comunicare vie, reală. De atunci, pe lângă cererile pe care i le adresez, atunci când îi spun aceste cuvinte de cinstire simt că i-am spus totul, atât ce mă frământă, cât și tot ce mă bucură. Da, bucuria care vine din conștientizarea faptului că tocmai Domnului, Creatorului nostru ar trebui mereu să îi adresam cuvinte de mulțumire și slavă.

Cuvioasa Parascheva mi-a oferit momente atât de vii și memorabile în perioada studenției, încât nu voi putea ști niciodată cum să-i mulțumesc. Când văd oamenii cum i se roagă, știu sigur că vor primi ajutor. Aceste cuvinte, Bucură-te, mult folositoare!, descriu exact cine este Sfânta: un prieten adevărat și loial. Lucrurile acestea sunt tainice, foarte personale. Mai mult le-aș dori sub anonimat, dar pentru că le-am împărtășit, sper să aducă folos cuiva”, mărturisește Dimitrie.

Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

(Mărturie de la Hramul Sfintei Parascheva – Iași, 2016)

De la același autor

Ultimele din categorie