Ne putem ruga pentru un anumit lucru făcând făgăduințe lui Dumnezeu?
Ne putem ruga pentru un anumit lucru făcând făgăduințe lui Dumnezeu?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Ce rugăciuni să facem pentru a fi binecuvântați cu un copil?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro
Putem face făgăduințe lui Dumnezeu, însă trebuie să avem grijă să le putem împlini, altfel vom fi niște mincinoși necinstitori de Dumnezeu.
Iată ce spune Sfântul Maxim Grecul: „A face făgăduinţe Domnului de bunăvoie, în cazul unei mari nenorociri sau din dorinţa de a dobândi ceva foarte folositor, eu cred că acest lucru – care există peste tot în Sfânta Scriptură – este o faptă demnă de laudă, atunci când făgăduinţa este împlinită. Dacă însă este încălcată, adică nu este împlinită propriu-zis, cel care a făcut făgăduinţa se face vinovat înaintea lui Dumnezeu. Căci Sfânta Scriptură spune: Rugaţi-vă şi răsplătiţi Domnului Dumnezeului nostru; toţi cei dimprejurul lui vor aduce daruri” (Psalmi 75, 11).
Şi fericitul Iona s-a rugat în pântecele chitului, zicând: „Iar eu cu glas de laudă şi de mărturisire voi jertfi Ție; câte am făgăduit voi da Ție, Domnului, pentru mântuirea mea” (Iona 2, 10).
Şi dumnezeiescul David, în psalmul 115, spune: „Rugăciunile mele Domnului voi da, înaintea a tot norodului Lui, în curţile casei Domnului, în mijlocul tău, Ierusalime” (Psalmi 115, 8-9). Şi preaînţeleptul Solomon: „Mai bine este a nu făgădui, decât a făgădui şi a nu da” (Ecclesiastul 5, 4).
În astfel de situații cred că fiecare trebuie să își cerceteze foarte bine cugetul și să se sfătuiască cu duhovnicul. A face făgăduințe lui Dumnezeu nu înseamnă a încerca să-I „forțezi mâna”. El poate împlini sau nu rugăciunea, indiferent dacă cineva face sau nu face vreo făgăduință.
Așadar se cuvine mare atenție!
Cu gând bun,
Pr. Andrei