O minune a Maicii Domnului și a Sfintei Parascheva – salvare în ultimul moment

A doua zi a venit ajutorul Sfintei Parascheva, prin bunica, care în preajma Hramului casei în 8 septembrie, a venit cu ideea de a se vinde un obiect foarte valoros, la care ea ținea foarte mult, fiind aproape imposibil să accepte să-l vindem, care acoperea toate datoriile din bănci și încă pe atât.

Părinții mei divorțaseră, iar eu de la 18 ani am mers în Timișoara în chirie, pentru studii, două Facultăți, două Masterate, una la buget, fără bani, iar alta plătită; având acasă o situație materială care a devenit foarte grea, când mama îmi dădea bani pentru facultate, masterat, mâncare, haine, bani câștigați cu mult greu, din salarul ei foarte mic. Am hotărât noi două să alegem praznicul casei mamei, în cinstea Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie, la care avem mare evlavie și să-l ținem cu pachete de mâncare și toată rânduiala.

Citisem că Sfinții fac minuni mai ales în preajma sărbătorii lor. Dar situația materială se înrăutățise atât de tare, încât Hramul casei, și tot ce făceam era doar cu datorii de la bănci, mai ales pentru studiile mele, facturi și traiul zilnic. Starea de sănătate a mamei se înrăutățea... Ne-a sfătuit duhovnicul să mergem în pelerinaj în Țara Sfântă, fără ca el să știe situația noastră, pentru boala mamei, cu nădejdea că Dumnezeu va face o minune și cu noi. În acel an, eram la Masterat, iar în ajun de 14 octombrie, la o Sfântă Biserică cu Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, la care am mare evlavie, am participat cu mama la Slujba Privegherii. O rugam mult și puternic, cu dor și durere pe Sfânta Parascheva. Am postit în acea zi, știam că Sfânta fiind mare postitoare, iubește și răsplătește postul. Efectiv nu știam ce să facem, plângeam la Hram și mă rugam Sfintei să ne ajute să scăpăm de datorii. Am ajuns acasă dimineață obosite. Ori se făcea o minune cu mine, ori trebuia să plec din Timișoara, să mă întorc, poate definitiv, în orașul natal. Iar minunea s-a petrecut.

A doua zi a venit ajutorul Sfintei Parascheva, prin bunica, care în preajma Hramului casei în 8 septembrie, a venit cu ideea de a se vinde un obiect foarte valoros, la care ea ținea foarte mult, fiind aproape imposibil să accepte să-l vindem, care acoperea toate datoriile din bănci și încă pe atât. Ne-a anunțat bunica că a doua zi după sărbătoarea Sfintei Parascheva a găsit cumpărător, care dorește să cumpere repede. Eu cu mama ne doream demult să vindem acel obiect, dar trebuia sprijinul bunicii, care s-a ocupat de demers după Hramul Sfintei Cuvioase. Uitați-vă ce minuni fac Sfinții. În veci, Doamne, slavă Ție, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Sfintei Cuvioase Parascheva, către care ne-am rugat și degrabă ne-a ajutat. Amin!

(Mărturie primită pe adresa redacției de la Cella din Timișoara, 22 ianuarie 2022)

Ultimele din categorie