Paste cu ou și parmezan
Bucătăria italiană se bazează pe ingrediente de calitate, proaspete, locale, rețetele de paste fiind extrem de variate și gustoase.
Pentru a prepara această rețetă, pentru 2 porții, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de pachet de spaghette
- sare și piper după gust
- 3 linguri cu vârf cu parmezan ras
- 2 ouă întregi + 1 gălbenuș
- 1-2 linguri de pătrunjel tocat fin (opțional)
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece.
Puneți pastele la fiert în apa clocotită și lăsați-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau cu 2 minute în plus dacă nu vă plac al dente, după care le puneți la scurs într-o strecurătoare.
Într-un bol puneți ouăle și gălbenușul, asezonați cu sare și piper și amestecați-le până când se omogenizează.
Adăugați 2 linguri cu parmezan și omogenizați.
Din apa în care au fiert pastele păstrați o ceșcuță.
Puneți într-o tigaie neaderentă uleiul și pastele și amestecați-le pentru 20 de secunde, după care stingeți focul și turnați ouăle. Amestecați pastele cu un clește special, până când oul se transformă într-un sos cremos.
Dacă vreți sosul ceva mai fluid, adăugați puțină apă din care au fiert pastele.
Scoateți pastele pe farfurii și presărați deasupra parmezan și pătrunjel.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro