Paste cu ou și parmezan
Bucătăria italiană se bazează pe ingrediente de calitate, proaspete, locale, rețetele de paste fiind extrem de variate și gustoase.
Pentru a prepara această rețetă, pentru 2 porții, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de pachet de spaghette
- sare și piper după gust
- 3 linguri cu vârf cu parmezan ras
- 2 ouă întregi + 1 gălbenuș
- 1-2 linguri de pătrunjel tocat fin (opțional)
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece.
Puneți pastele la fiert în apa clocotită și lăsați-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau cu 2 minute în plus dacă nu vă plac al dente, după care le puneți la scurs într-o strecurătoare.
Într-un bol puneți ouăle și gălbenușul, asezonați cu sare și piper și amestecați-le până când se omogenizează.
Adăugați 2 linguri cu parmezan și omogenizați.
Din apa în care au fiert pastele păstrați o ceșcuță.
Puneți într-o tigaie neaderentă uleiul și pastele și amestecați-le pentru 20 de secunde, după care stingeți focul și turnați ouăle. Amestecați pastele cu un clește special, până când oul se transformă într-un sos cremos.
Dacă vreți sosul ceva mai fluid, adăugați puțină apă din care au fiert pastele.
Scoateți pastele pe farfurii și presărați deasupra parmezan și pătrunjel.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro